6 tips om je eerste opruimplek te kiezen

1. Wat houdt jou uit je slaap?

Aan welke rommelplek in huis stoor jij je het meest? Van welke plek lig je ’s nachts wakker? De hal waar je struikelt over schoenen, jassen en tassen? De woonkamer waar de spullen van je kinderen rondslingeren? Dan is dat een goede plek om te starten omdat je daar de grootste opluchting zult ervaren.

2. Je eigen heiligdom creëren

Verlang jij heel erg naar een plek voor jezelf in huis, waar je tot rust kunt komen of een hobby kunt uitoefenen? Begin dan op de plek waar je jouw eigen heiligdom wilt creëren. Dit is vooral voor moeders met jonge kinderen een aanrader.

3. Het grootste verschil

Als je op een plek begint waar je snel het resultaat van je eerste opruimactie ziet, dan motiveert dat enorm om door te gaan. Een stapeltje papier uitzoeken en weggooien geeft minder bevrediging dan afscheid nemen van een ongebruikte hometrainer of kapotte stoel.

4. Iets dat klein en eenvoudig is

Vind je het heel lastig om te starten, begin dan met iets dat klein en eenvoudig is. Bijvoorbeeld 1 lade van een kledingkast of badkamermeubel. Zo bouw je aan je zelfvertrouwen om overbodige spullen los te laten.

5. Geen schaamrood meer op je kaken

Wanneer je onverwacht bezoek krijgt, zijn er dan rommelige plekken waar jij je voor schaamt? Begin daar. Vaak gaat het om de meest openbare plekken in huis: de hal, woonkamer en keuken.

6. Waar je het meest verblijft

Je bent vaker in de woonkamer dan op zolder. Begin op een plek waar je het meest bent en werk van daaruit naar ruimtes waar je minder of nauwelijks komt.
(Vrouw&Passie)