5 zomertips als voorbereiding op jouw vakantie

Zomertip 1: Stel je out of office nu al in!

Je kunt in de meeste mailprogramma’s je out-of-office boodschap nu al instellen met een duidelijk timing van wanneer tot wanneer die dient te worden verzonden. Daarboven kun je meestal ook aangeven wie hem moet krijgen, bijvoorbeeld alleen mailadressen uit jouw adressenlijst en niet naar externe adressen. Meer informatie over out-of-office lees je hier.
Christine Wittoeck van Digital Detox Academy uit België

Zomertip 2: Vermijd inpak-stress

Heb jij ook last van inpak-stress voordat je op vakantie gaat? Wacht niet tot de avond voor vertrek met het selecteren van je kleding. Door de tijdsdruk is de kans groot dat je teveel of de verkeerde kleding meeneemt, omdat je geen tijd hebt even goed te kijken wat je nodig hebt. Ga 1 of 2 weken van tevoren kijken wat je gaat doen en wat voor soort kleding je daarvoor nodig hebt. Als je dan nog iets mist, kun je het (in de uitverkoop) nog aanschaffen. Zorg dat shirtjes, broeken, rokken en vesten met elkaar te combineren zijn. Zo kun je met 3 outfits 9 combinaties maken! En vergeet niet te beginnen met de schoenen, veel mensen lopen veel op vakantie, zij zijn uitgangspunt voor wat je meeneemt.
Een hele mooie zomer en vakantie gewenst.
Judith Verschuren – Your Styling Coach

Zomertip 3: In stilte terugkijken op mooie momenten

Nog even en dan … volgen er enkele heerlijke vrije weken. Voor mij betekent vakantie inspiratie, bezieling, buiten zijn en iets creatiefs doen wat energie geeft. Het liefst strijk ik dan even neer op een mooi plekje aan de waterkant en leun ik tegen een boom met een schetsboekje op schoot. Op deze stille momenten kijk ik even terug. Niet alleen naar de periode die achter me ligt, vooral ook naar de toekomst. En vaak komt de inspiratie dan zomaar ineens om de hoek kijken.Waar ben jij trots op als je kijkt naar de periode die achter je ligt? En welke nieuwe doelen stel jij voor na de vakantie? Veel inspiratie toegewenst en mooie, nieuwe ideeën.
Bianca Snip – Bianca Tekent

Zomertip 4: Aandacht is de toverstaf die alles verandert

Aandacht is de toverstaf die alles verandert. Dus geef aandacht aan waar je bent als je ergens bent. En volledige aandacht aan jezelf en je reisgenoten. Dus niet virtueel connected de hele dag. Ook niet elke dag een uurtje mail checken. Noodgevallen OK. De rest niet doen, ook niet een beetje. Dat is de enige manier om echt diep de ontspanning in te gaan. En anders niet op vakantie gaan, dan is het alleen maar meer stress. Dan gewoon lekker doorwerken tot je wel het vertrouwen in je klanten en je team hebt om ongestoord weg te kunnen gaan.
Kees Klesman – Kees Klesman Lifecoach

Zomertip 5: Houd een familieretraite

Ga er een paar dagen op uit naar een plek zonder wifi en beeldschermen (smartphone, tablet, tv…) en doe iets gezellig met je gezin. Het versterkt de band met je kinderen (en partner). Moments build relationships. Bij ons wordt de familieretraite in Cadzand stilaan een traditie in de zomer (een zenmeditatie week waar kinderen mee mogen). Mediteren, boek lezen, dagje aan zee, wandelen in het bos, lekker koken, creatieve activiteiten en urenlang gezellig keuvelen. Onthaasten… Heerlijk!
Delphine Ghekiere – Merry you will be

Tot slot wens ook ik jou een hele fijne zomer toe. Een zomer waarin je aandacht hebt voor wie je dierbaar is, de natuur en voor wat er in jou broeit en bloeit. Geef jezelf de ruimte en laat opborrelen wat nu goed voor je is.